Samsun’da Sülün Üretimi: 21 Yılda 270 Bin Sülün Doğaya Salındı « Haber Karadeniz TV

28 Eylül 2024 - 19:19

Samsun’da Sülün Üretimi: 21 Yılda 270 Bin Sülün Doğaya Salındı

reklam
Samsun’da Sülün Üretimi: 21 Yılda 270 Bin Sülün Doğaya Salındı
Son Güncelleme :

27 Eylül 2024 - 11:53

reklam

Samsun Gelemen Sülün Üretme İstasyonu’nda, 1969’dan bu yana nesli tehlike altında olan sülünlerin korunması amacıyla 270 bin sülün yetiştirilerek doğaya salındı. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün desteklediği istasyon, 2003 yılından itibaren düzenli üretime geçerek önemli bir başarıya imza attı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürü Resul Doğan, istasyonda bugün yaklaşık 2 bin 500 anaç sülün bulunduğunu belirtti. Yıllık ortalama 40-45 yumurta alan dişi sülünler, 24 gün kuluçka sürecinin ardından civcivler çıkardıktan sonra büyütülüyor. Doğan, bu yıl yaklaşık 2 bin sülünün Doğu ve Orta Karadeniz bölgelerine salındığını aktardı.

Salınan sülünlerin takibinin düzenli olarak yapıldığını vurgulayan Doğan, avcılığa kapalı alanlarda yapılan envanter çalışmalarında modern teknolojiler kullanıldığını ifade etti. Üretim istasyonunun çalışmaları, sülünlerin doğal yaşam alanlarının korunması ve neslin devamı açısından büyük önem taşıyor.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam