Tecavüz edip başını taşla ezdiler! Pınar’ın katillerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi « Haber Karadeniz TV

26 Nisan 2024 - 21:08

Tecavüz edip başını taşla ezdiler! Pınar’ın katillerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

reklam
Son Güncelleme :

08 Mart 2022 - 12:35

Tecavüz edip başını taşla ezdiler! Pınar’ın katillerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

2017 yılında Trabzon’da bir çocuk annesi 24 yaşındaki Pınar Kaynak cinayeti davasında karar verildi. Göğsüne bıçak saplanan, başı taşla ezilmiş halde bulunan ve tecavüz uğrayan Kaynak cinayetinde, 2 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Çukurçayır Mahallesi’nde, 15 Ağustos 2017’de yaşanan olayda, 24 yaşındaki 1 çocuk annesi Pınar Kaynak, göğsüne bıçak saplanmış ve başı taşla ezilmiş halde ormanlık alanda ölü olarak bulundu. Cinayeti aydınlatmak için Trabzon İl Jandarma Komutanlığı ile Ortahisar İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş ekipleri tarafından kurulan özel birim ile her bir ayrıntı tek tek incelendi. Yapılan incelemelerde Kaynak’ın cep telefonunun kayıp olduğu tespit edildi.

SPERM ÖRNEĞİ SAYESİNDE TESPİT EDİLDİ

Cep telefonu sinyallerini inceleyen jandarma ekiplerince Mustafa Gülyüz’e ait olan hattın kayıp telefondan sinyal verdiğini belirledi. Bunun üzerine hareket eden jandarma ekipleri, Kocaeli’nde bulunan Mustafa Gülyüz’ü gözaltına alarak Trabzon’a gönderildi. Buradaki ifadesinde Mustafa Gülyüz’ün cep telefonunu Pazarkapı’da bir yerden aldığını ve İstanbul’da sattığını öne sürdü. Jandarmada DNA’sı için kendisinden kan alınan Mustafa Gülyüz’ün sonuçları Ankara Jandarma Kriminal Komutanlığa gönderildi. Burada yapılan eşleşmede Pınar Kaynak’ın üzerinden alınan sperm örneğiyle uyuştuğu tespit edildi.

Pınar Kaynak cinayetinde karar Kadınlar Günü'nde geldi

TECAVÜZ ETMİŞ

Yeniden sorgusu alınan Mustafa Gülyüz kendisinin Pınar Kaynak ile ilişkiye girdiğini ama öldürmediğini öne sürdü. Mustafa Gülyüz ifadesinde “Necati Parmak isimli arkadaşımın evinde otururken akşam markete arkadaşıma ait minibüs ile gittik. Geri dönerken, Pınar Kaynak’ı gördük arabaya aldık” bilgisini verdi. Bu ifadenin ardından Necati Parmak’nın evinde ve arabasında arama yapıldı. Pınar Kaynak’ın göğüs kısmında tornavida ile zorlandığını daha önceden tespit eden ekipler, Necati Parmak’ın evinde buldukları bir adet tornavida üzerinde inceleme yaptı. Yapılan incelemede ise tornavida da kan izleri tespit etti. Tüm bunların ardından gözaltına alınan Mustafa Gülyüz ve Necati Parmak, “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme ve tecavüz” iddiasıyla adliyeye çıkartıldı. İki şahıs tutuklanarak Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda gönderilirken, tutuklu sanıklar bir süre sonra güvenlik gerekçesiyle farklı illerdeki cezaevlerine gönderildi.

BERAATLERİNİ TALEP ETTİLER

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına tutuklu sanıklar Mustafa Gülyüz, Batman Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan, Necati Parmak ise Iğdır S Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Tutuksuz sanıklar N.B. ve A.K. ise duruşma salonunda hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı mütalasında tutuksuz sanıklar N.B. ve A.K’nın beraatine, tutuklu sanıklar Necati Parmak ve Mustafa Gülyüz’ün, “canavar hisle eziyet çektirerek öldürme”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “hırsızlık” suçlarından cezalandırılmalarını talep etti.

Tutuklu sanık Mustafa Gülyüz, savunmasında üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini ifade ederek beraatini talep ederken, diğer tutuklu sanık Necati Parmak ise “Cinsel istismar veya cinayetle ilgim yok. Ben olay akşamı maktulü ve diğer sanığı aracıma aldım. Gerçek suçluların cezalandırılmasını istiyorum” diyerek kendini savundu.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ

Mahkeme heyeti, sanıkların çelişkili beyanları, maktulün üzerinde sanık Mustafa Gülyüz’e ait sperm örnekleri ve maktulün tırnakları ve boynunda sanığa ait DNA örneklerinin bulunması, eşi aradıktan sonra olay yerinden ayrıldığını savunan Necati Parmak’ın Mustafa Gülyüz ile daha sonra tekrar görüşmesinin tespit edilmesi ve maktulün zorla araca bindirilerek olay yerine götürüldüğü ve cinsel saldırı üzerine maktulün direndiğine beyan ederek sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti tutuksuz sanıklar N.B. ve A.K’nin ise beraatine karar verdi.

“KIZIMIN KANI YERDE KALMADI”

Duruşma sonrası basın mensuplarına açıklama yapan baba Mehmet Kaynak, “Beklediğimiz sonucu elde ettik. Müebbet hapis cezasına çarptırıldılar. Kızımın kanı yerde kalmadı. Bugün Kadınlar Günü hiçbir kadınımız, çocuklarımız öldürülmesin. Kızımın katilleri ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Gözümüz aydın. Yoğun duygular yaşıyoruz. Hiçbir kadın eziyet çekmesin. Kadınlarımızı kollamamız ve sevmemiz lazım” ifadelerini kullandı. –

Pınar Kaynak cinayetinde karar Kadınlar Günü'nde geldi

Kaynak: İHA

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam