YSK, CHP ve İYİ Parti’nin itirazlarını reddetti « Haber Karadeniz TV

30 Nisan 2024 - 15:59

YSK, CHP ve İYİ Parti’nin itirazlarını reddetti

reklam
Son Güncelleme :

17 Nisan 2024 - 18:37

YSK, CHP ve İYİ Parti’nin itirazlarını reddetti
YSK, CHP ve İYİ Parti\'nin itirazlarını reddetti

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP’nin Hatay ve İskenderun, İYİ Parti’nin Ordu seçimlerine ilişkin ‘tam kanunsuzluk’ gerekçesiyle yaptığı itirazları reddetti. Ayrıca YSK, AKP’nin Ardahan’da seçimlerin iptali ve yenilenmesine yönelik ‘olağanüstü itirazın’ da reddine karar verdi. Konya’nın Hadim ilçesi, Adana’nın Pozantı ilçesi ve Ardahan’ın Çıldır ilçesiyle ilgili yapılan itirazlar da reddedildi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP’nin Hatay ve İskenderun, İYİ Parti’nin Ordu seçimlerine ilişkin “tam kanunsuzluk” gerekçesiyle yaptığı itirazları reddetti. YSK, ayrıca AKP’nin Ardahan’da seçimlerin iptali ve yenilenmesine yönelik “olağanüstü itirazın” da reddine karar verdi.

 

YSK, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri çerçevesinde siyasi partilerin yaptığı itirazları değerlendirmeye devam ediyor.

 

Kurul, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Hatay ve İskenderun seçimlerine ve İYİ Parti’nin Ordu seçimlerine ilişkin “tam kanunsuzluk” gerekçesiyle yaptığı itirazları reddetti.

YSK, ayrıca AKP’nin Ardahan’da seçimlerin iptali ve yenilenmesine yönelik yaptığı “olağanüstü itirazın” da reddine karar verdi.

Kurul, CHP’nin Konya’nın Hadim ilçesinde “olağanüstü itirazını”, Adana’nın Pozantı ilçesinde “tam kanunsuzluk” itirazını ve Ardahan’ın Çıldır ilçesinde seçimlerin iptal istemlerini de reddetti.

Kaynak: ANKA
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam