15 Temmuz Gazisi Tümgeneral Davut Alâ, 24. Ameliyatını Geçirdi « Haber Karadeniz TV

16 Eylül 2024 - 21:50

15 Temmuz Gazisi Tümgeneral Davut Alâ, 24. Ameliyatını Geçirdi

reklam
15 Temmuz Gazisi Tümgeneral Davut Alâ, 24. Ameliyatını Geçirdi
Son Güncelleme :

04 Eylül 2024 - 12:22

reklam

15 Temmuz darbe girişimi sırasında ağır yaralanan ve gazi unvanını kazanan Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Alâ, 24. ameliyatını başarıyla tamamladı. Alâ, İstanbul Kartaltepe’deki kışlasında darbecilerle girdiği çatışmada vücuduna isabet eden 8 kurşuna rağmen sancağı düşürmeden ve kışlasını teslim etmeden cesurca mücadele etmişti.

Gazi Tümgeneral Davut Alâ, 23 önceki ameliyatının ardından tekrar görevine dönmüştü. Son olarak Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen 24. ameliyatında, önceki ameliyatlarda takılan stentlerden birkaçının çıkartıldığı belirtildi. Ameliyatın başarılı geçtiği ve Alâ’nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Ameliyattan sonra sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Alâ, “Etti 24’üncü ameliyat. Allah’ım beterinden korusun” ifadelerini kullandı. Paylaşımına birçok kişi geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Darbe girişimi sırasında vücudunun birçok yerinden yaralanan Alâ, bir parmağını kaybetmiş, karaciğerinin yarısını, diyaframını ve bazı kaburgalarını da kaybetmişti. Gazi Tümgeneral, son ameliyatının ardından iyileşip görevine dönmek için sabırsızlıkla bekliyor.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam