Yusufeli Barajı ve HES’te su seviyesi 41 metre oldu « Haber Karadeniz TV

29 Mart 2024 - 10:24

Yusufeli Barajı ve HES’te su seviyesi 41 metre oldu

reklam
Yusufeli Barajı ve HES’te su seviyesi 41 metre oldu
Son Güncelleme :

07 Aralık 2022 - 8:25

reklam

Artvin’de Yusufeli Barajı ve HES’te su seviyesi 41 metreye yükseldi.

Artvin’de Yusufeli Barajı ve HES’te su seviyesi 41 metreye yükseldi.

Artvin’in 70 kilometre güney batısında, Yusufeli ilçesine 8 kilometre mesafede Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen ve 22 Kasım’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törende kapakları kapatılarak su tutmaya başlanan dünyanın 5’inci büyük barajı olan Yusufeli Barajı ve HES’te, su seviyesi her geçen gün yükseliyor.

Havzada biriken su miktarı 10 milyon metreküpü geçerken baraj gövdesindeki su yüksekliği de bugün itibarıyla 41 metreye ulaştı.

Derivasyon tüneli kapaklarının indirilerek su tutulmaya başlanmasının ardından tıkaç betonu imalatı çalışmaları da devam ediyor.

Su seviyesinin 544,50 metre kotuna ulaşmasıyla Çoruh Nehri kıyısında bulunan Irmakyanı köyü, yavaş yavaş sular altında kalmaya başladı.

Kaynak: AA
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam