IX. Paris Türkiye Bitki Araştırmaları Çalıştayı Kastamonu Üniversitesi’nde Gerçekleşti « Haber Karadeniz TV

18 Ekim 2024 - 06:31

IX. Paris Türkiye Bitki Araştırmaları Çalıştayı Kastamonu Üniversitesi’nde Gerçekleşti

reklam
IX. Paris Türkiye Bitki Araştırmaları Çalıştayı Kastamonu Üniversitesi’nde Gerçekleşti
Son Güncelleme :

15 Ekim 2024 - 7:49

reklam

Türkiye’nin zengin bitki örtüsü ve biyoçeşitliliği üzerine odaklanan IX. Paris Türkiye Bitki Araştırmaları Çalıştayı, Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Kastamonu Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü ve Iğdır Üniversitesi Biyoçeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ortak düzenlediği etkinliğe, Flora Araştırmaları Derneği de katkı sağladı.

Çalıştayda, Türkiye’nin bitki çeşitliliğinin korunması ve sürdürülebilirlik stratejileri ele alındı. Kastamonu Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Talip Çeter, bu önemli çalıştaya ev sahipliği yapmanın gururunu taşıdıklarını vurgulayarak, bilim insanları arasında iş birliğini artırmanın önemine dikkat çekti.

Flora Araştırmaları Derneği Başkanı Tuğrul Körüklü, Türkiye’nin endemik bitkiler açısından nadir ülkelerden biri olduğunu belirterek, bitki çeşitliliğini koruma çalışmalarının hızla devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Etkinlikte, Prof. Dr. Tuna Ekim’in “Kariyerimden Enstantaneler” başlıklı sunumuyla bitki araştırmaları deneyimlerini paylaştığı bir oturum düzenlendi. Çalıştay süresince, Türkiye botanik alanındaki güncel gelişmeler, bitki türlerinin korunmasına yönelik projeler ve herbaryum çalışmaları gibi konular da masaya yatırıldı.

Saha ziyaretlerinin de gerçekleştirildiği çalıştayın, Türkiye’nin bitki çeşitliliğinin korunmasına önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam