Samsun’da Kahverengi Kokarca Zararlısına Karşı Toplu Mücadele « Haber Karadeniz TV

18 Ekim 2024 - 06:31

Samsun’da Kahverengi Kokarca Zararlısına Karşı Toplu Mücadele

reklam
Samsun’da Kahverengi Kokarca Zararlısına Karşı Toplu Mücadele
Son Güncelleme :

15 Ekim 2024 - 7:48

reklam

Samsun’un Terme ilçesi Kazım Karabekir Paşa Mahallesi’nde, mahalleli bir araya gelerek kahverengi kokarca zararlısına karşı mücadele başlattı. Bu kapsamda, 550 hane ilaçlandı.

Karadeniz Bölgesi’nde tarımsal ürünler için büyük tehdit oluşturan kahverengi kokarca zararlısına karşı, Kazım Karabekir Paşa Köyü Derneği ve mahalle muhtarlığı öncülüğünde organize edilen ilaçlama çalışmasında 21 tarım aracıyla 55 litre kimyasal ilaç kullanıldı.

Mahalle muhtarı Hamit Çolak, “Kahverengi kokarca zararlısı, gerekli tedbirler alınmadığı sürece büyük sorunlar yaratmaya devam edecek. Mahallemizin rakımı dolayısıyla fındık hasadı döneminde zararlı görülmedi, ancak son 1 ayda üremeye başladı,” dedi.

Kazım Karabekir Paşa Köyü Derneği Başkanı İsmail Şahin, ilaçlamanın devam edeceğini belirterek, “Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’nün önerileri doğrultusunda kış döneminde de ilaçlama çalışmalarımızı sürdüreceğiz,” ifadesini kullandı.

Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü yetkilileri, kahverengi kokarca zararlısına karşı nasıl ilaçlama yapılacağı konusunda vatandaşlara bilgi verdi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam