Karadeniz Bölgesi’nde 2. El Otomobil Pazarında Durgunluk ve Umut Fındıkta « Haber Karadeniz TV

16 Eylül 2024 - 22:43

Karadeniz Bölgesi’nde 2. El Otomobil Pazarında Durgunluk ve Umut Fındıkta

reklam
Karadeniz Bölgesi’nde 2. El Otomobil Pazarında Durgunluk ve Umut Fındıkta
Son Güncelleme :

03 Ağustos 2024 - 12:54

reklam

Türkiye genelinde 2. el otomobil piyasası duraklama aşamasında, Karadeniz Bölgesi’nde ise alıcı ve satıcılar umudu fındık hasadına bağladı. Samsun 2. El Otomobil Pazarı’nda galericiler ve müşteriler, piyasanın durumunu değerlendiriyor. Satıcılar, araçlarına istedikleri fiyatların verilmediğinden şikayet ederken, alıcılar ise bütçelerine uygun araç bulamamakta zorlanıyor.

Fiyatlar Düştü, Hareketlilik Yok

Galerici Samet Pekşen, fiyatların düştüğünü ancak piyasanın hâlâ durgun olduğunu belirtti. “6 aydır sektör çok durgun,” diyen Pekşen, “Kredi faizlerinin yüksek olması, alım gücünü düşürdü. Bu nedenle sadece düşük fiyatlı araçlarda hareketlilik oluyor. Üst segment araçlarda talep yok, bu da fiyatların düşmesine neden oldu. Fiyatlar yüzde 10-15 oranında geriledi,” dedi.

Fındık Hasadı Umudu

Satıcı Fatih Arslan, piyasanın oldukça durgun olduğunu ifade ederek, “Araç satmak için 2 haftadır pazara geliyorum ama müşteri bulamıyorum. Piyasa çok düştü. Fındık hasadından sonra belki 2. el otomobil satışları canlanabilir,” şeklinde konuştu.

Satış Zorlukları

Satıcı Mithat Özer, 10 gündür satışa çıkardığı aracına belirlediği fiyatı veren olmadığını vurguladı. “Piyasa durgun ve satışlar az. Fiyat soran oluyor ama satış yok. Aracım için 190 bin TL belirledim, ancak bu fiyatı veren olmadı,” dedi.

Alıcılar Beklemede

Araç almak için acele etmeyen Halil Bayram, “Fiyatlar düşmüş ama iç açıcı değil. 250-300 bin TL bütçem var. Beğendiğim araç olana kadar bekleyeceğim,” ifadelerini kullandı.

Kredilere Erişim Sorunu

Satıcı Ali Altunay, kredilere erişim ve geri ödemelerde yaşanan zorlukların piyasayı etkilediğini belirtti. “Fiyatlar düşmüş durumda ama talep yok. 1997 model Şahin S aracımı 155 bin TL’den satışa çıkardım, 150 bin TL’ye bırakacağım,” dedi.

Bütçeye Uygun Araç Bulamama Sorunu

Alıcı Serkan Arda ise 650-700 bin TL bütçesiyle uygun araç bulamadığını ifade etti. “Günümüz bütçesine göre fiyatlar yüksek. Beğendiğimiz bir araba bulamadık,” dedi.

Karadeniz Bölgesi’nde 2. el otomobil pazarında yaşanan durgunluk ve satış sıkıntıları, fındık hasadının ardından piyasada bir canlanma beklentisi yaratıyor.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam