Samsun’da Elektrikli Otobüslerle Yeşil Ulaşım Devrimi « Haber Karadeniz TV

8 Eylül 2024 - 02:20

Samsun’da Elektrikli Otobüslerle Yeşil Ulaşım Devrimi

reklam
Samsun’da Elektrikli Otobüslerle Yeşil Ulaşım Devrimi
Son Güncelleme :

12 Temmuz 2024 - 12:26

reklam

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk kez kullanılmaya başlanan lityum pilli elektrikli otobüsler, 22 ay içinde önemli başarılar elde etti. Bu süre zarfında 4 milyon 625 bin yolcu taşıyan elektrikli otobüsler, 22 milyonluk yakıt tasarrufu sağladı ve 2 bin 522 ton karbondioksit salınımını engelledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, yeşil ulaşımın kentler için taşıdığı önemi vurgulayarak, “Yeşil ulaşımı çok önemsiyoruz. ‘Yaşatan şehir, çevreci belediyecilik’ vizyonuyla hareket ediyor; çevreci yaklaşım ve sürdürülebilir projeleri hayata geçiriyoruz” dedi. Elektrikli otobüslerin gece seferlerinde de aktif olarak kullanıldığını belirten Başkan Doğan, otobüslerin kısa sürede şarj olabilmesinin avantajından da bahsetti.

Başkan Doğan, konuşmasında şehrin her köşesini önemsediklerini ve hem çevreyi koruyup hem de ulaşımda konforu artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam