Trabzon’un Kalecik ve Konakönü Mahalleleri: Doğal Güzellikleriyle Turizme Açılmayı Bekliyor « Haber Karadeniz TV

8 Eylül 2024 - 02:23

Trabzon’un Kalecik ve Konakönü Mahalleleri: Doğal Güzellikleriyle Turizme Açılmayı Bekliyor

reklam
Trabzon’un Kalecik ve Konakönü Mahalleleri: Doğal Güzellikleriyle Turizme Açılmayı Bekliyor
Son Güncelleme :

26 Temmuz 2024 - 12:03

reklam

Trabzon’un Araklı ilçesine bağlı Kalecik ve Konakönü mahalleleri, doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Akdeniz ve Ege bölgelerindeki koyları aratmayan bu bölge, turizm açısından bakir bir alan olarak öne çıkıyor. Karadeniz Sahil Yolu’nun bu mahallelerden geçmemesi, bölgenin tarihi dokusunu ve doğal plajlarını koruma avantajı sağladı.

Kalecik Mahallesi muhtarı Abdurrahman Civelek, “Karadeniz Sahil Yolu’nun geçmemesi için büyük bir mücadele verdik ve burası SİT alanı ilan edildi. Burası korunduğu için teşekkür ederiz. Yolu tercih edenler çok oluyor ve bölge küçük kale olarak adlandırıldığı için ismi Kalecik olarak kaldı” dedi.

Civelek, koyların Akdeniz ve Ege koylarından farkı olmadığını belirterek, “Buralar temizlenmeye ihtiyaç duyuyor. Çöpler mevcut ve bu bizi üzüyor. Ancak, buraların turizme açılması iyi olur. Kalecik ve Konakönü, Antalya ve Ege bölgelerindeki yerlerle aynı güzellikte, doğal kalan bölgeler” şeklinde konuştu.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam