Trabzon’da Kahverengi Kokarca ile Mücadele Devam Ediyor: ‘Cezbet-Öldür’ Yöntemi Uygulanıyor « Haber Karadeniz TV

18 Ekim 2024 - 08:16

Trabzon’da Kahverengi Kokarca ile Mücadele Devam Ediyor: ‘Cezbet-Öldür’ Yöntemi Uygulanıyor

reklam
Trabzon’da Kahverengi Kokarca ile Mücadele Devam Ediyor: ‘Cezbet-Öldür’ Yöntemi Uygulanıyor
Son Güncelleme :

14 Ekim 2024 - 6:16

reklam

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, tarım ürünlerine zarar veren kahverengi kokarca ile mücadele çalışmalarını sürdürüyor. 23 Eylül-4 Ekim 2024 tarihleri arasında, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün belirlediği 600 noktada ‘cezbet-öldür’ yöntemiyle feromon tuzakları kullanılarak ilaçlama yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi, 2025 yılında 2 bin 600 yeni feromon tuzağı kurmayı planlıyor. Kahverengi kokarcaya karşı önlem almak için sahil bandındaki 9 ilçede, kışlak olarak adlandırılan yapılarda ilaçlama çalışmaları gerçekleştirilecek.

Başkan Ahmet Metin Genç, “Kahverengi kokarca, bölgemizi etkisi altına almış durumda. Vatandaşlarımızdan bu süreçte yetkili kurumlarla iş birliği yapmalarını rica ediyorum” dedi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam