Bafra Ovası’nda Maralfalfa İlk Hasadı Yapıldı « Haber Karadeniz TV

18 Ekim 2024 - 06:25

Bafra Ovası’nda Maralfalfa İlk Hasadı Yapıldı

reklam
Bafra Ovası’nda Maralfalfa İlk Hasadı Yapıldı
Son Güncelleme :

14 Ekim 2024 - 6:15

reklam

Samsun’un Bafra Ovası’nda, bir kez ekildikten sonra 10 ila 15 yıl boyunca hasat edilebilen maralfalfa yem bitkisinin ilk hasadı gerçekleştirildi. Boyu 60 günde 3 metreye ulaşan bu bitki, Bafra’nın Sürmeli Mahallesi’nde 30 dönüm alanda organik olarak yetiştirildi.

Üretici Ahmet Yüksel, ilk hasatta yaklaşık 5-6 ton ürün beklediğini, ilerleyen hasatlarda bu miktarın 10 tona kadar çıkabileceğini belirtti. Yüksel, maralfalfa çeliğini 10 liradan satmaya devam edeceğini ve bu bitkinin hayvancılık için sıfır maliyetli bir kaynak oluşturduğunu vurguladı.

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, maralfalfanın çiftçiler üzerindeki olumlu etkilerini aktararak, bu bitkinin besi ve süt verimliliğini artıracağına inandığını ifade etti. Süleyman Özata ise, maralfalfanın çevreye ve toprağa uyumlu bir ürün olduğunu, Türkiye’nin besiciliği için büyük bir fırsat sunduğunu söyledi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam