Sakarya Balıkçıları Su Sıcaklığına Dikkat Çekiyor: Palamut Bolluğu Bekleniyor « Haber Karadeniz TV

18 Ekim 2024 - 08:23

Sakarya Balıkçıları Su Sıcaklığına Dikkat Çekiyor: Palamut Bolluğu Bekleniyor

reklam
Sakarya Balıkçıları Su Sıcaklığına Dikkat Çekiyor: Palamut Bolluğu Bekleniyor
Son Güncelleme :

14 Ekim 2024 - 6:18

reklam

Karadeniz’de su sıcaklıklarının yeterince düşmemesi nedeniyle kıyıya yakın bölgelerde balık azlığı yaşanıyor. Sakaryalı balıkçılar, 1 Eylül’de avlanma yasağının sona ermesiyle Karadeniz’e açıldı ve palamut bolluğu beklediklerini ifade etti.

Kocaali ilçesinden denize açılan balıkçılardan Zafer Tan, Eylül ortasında balık bolluğunun başladığını, ancak su sıcaklıklarının balıkların kıyıya yaklaşmasını engellediğini belirtti. Balık tüccarı Cihan Tan ise, iklim değişikliği ve su sıcaklığının balıkçılığa etkisini vurgulayarak, büyük teknelerin daha derin sularda başarılı avcılık yaptığını söyledi.

Tan, “Gönül istiyor ki balık çok olsun ve fiyatı da uygun olsun. Şu an 1 kilogram balık tezgahlarda 100-120 TL civarında” dedi. Balıkçıların, önümüzdeki 10-15 gün içinde palamut sayısında artış bekledikleri bildirildi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam