Bartınlı Gazeteci Halil Tekin, Polis Şiddetine Maruz Kaldığını İddia Etti « Haber Karadeniz TV

26 Nisan 2024 - 09:40

Bartınlı Gazeteci Halil Tekin, Polis Şiddetine Maruz Kaldığını İddia Etti

reklam
Son Güncelleme :

14 Aralık 2022 - 8:10

Bartınlı Gazeteci Halil Tekin, Polis Şiddetine Maruz Kaldığını İddia Etti

Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Bartınspor ve 1926 Polatlı Belediyespor maçı sonrasında polis ve taraftarlar arasında yaşanan arbedede bir vatandaşın yerde polis tarafından tekmelenmesini engellemek isteyen gazeteci Halil Tekin, polisin şiddetine maruz kaldığını iddia etti. Bartın Valiliği, olay nedeniyle soruşturma başlatıldığını ve bir polis memurunun görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

 

TUNAKAN YILDIRIM

Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Bartınspor ve 1926 Polatlı Belediyespor maçı sonrasında polis ve taraftarlar arasında yaşanan arbedede bir vatandaşın yerde polis tarafından tekmelenmesini engellemek isteyen gazeteci Halil Tekin, polisin şiddetine maruz kaldığını iddia etti. Bartın Valiliği, olay nedeniyle soruşturma başlatıldığını ve bir polis memurunun görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Bartınspor ve 1926 Polatlı Belediyespor arasında dün oynanan maçta bir futbolcunun taraftarlara el hareketi yapması gerginliğe neden oldu. Bartınsporlu taraftarlar, maçtan sonra 1926 Polatlı Belediyesporlu futbolcuya tepki göstermek istedi. Polisin müdahalesiyle karşılaşan taraftarlardan bir tanesi polis tarafından yere yatırılarak tekmelendiği anda, olay yerinden canlı yayın yapan Bartın Halkın Sesi gazetesi sahibi ve Ahaber muhabiri Halil Tekin müdahale etmek istedi. Fakat polis, Halil Tekin’e müdahalede bulunuldu.

“EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI TARAFINDAN ‘DAĞITIN ŞUNLARI’ TALİMATI VERİLDİ”

Halil Tekin, maçtan sonra yaşanan olayları şöyle anlattı:

“Maçın bitiş düdüğü çalındı. Ben, protokol tribünün olduğu yerden canlı yayın cihazlarımı topladım, 20-25 dakika sonra aşağıya indim ve aşağıya indiğimde, Polatlısporlu futbolculardan bir tanesi, ‘Hacı’ isimli futbolcu, daha önce Bartınsporda oynayan bir futbolcuydu, maçta gol attıktan sonra seyirciye dönerek bir el hareketi yaptı. Bu terbiyesizlik karşısında da Bartınsporlu taraftarlarından 30-35 kişilik bir grup, polis barikatının arka tarafında Hacı’yı protesto etmek için bekliyorlardı ve Hacı çıktı, araca çıkarken protestolarını yaptılar. Ben, canlı yayın kayıt cihazımla kayıt yapıyordum, Polatlısporlu futbolcular otobüse binerken. Daha sonra bir talimat verildiğini öğrendim. Emniyet müdür yardımcısı tarafından bir talimat verildiğini ve ‘Dağıtın şunları’ talimatının alındığını. Hemen polisler barikatın arka tarafına geçerek o 30-35 kişilik grubu dağıtmaya başladılar ve grup kaçarken polislerde arkasından gidiyordu.

“TARAFTARA TEKME ATAN POLİSE ‘SEN NE YAPIYORSUN’ DEDİM, HEMEN ELİME SALDIRDILAR”

Ben kayıt cihazımla kayıt esnasında, yerde diz üstü yatan, elleri arkada olan bir kişi gördüm ve 5-6 tane polis de üzerindeydi bu kişinin. O sırada ben çekim yapıyordum, bütün hepsini kaydettim. O esnada bir polis memurunun, sivil kıyafetli, polis yelekli polis memurunun yerde diz üstü yatan kişiye tekme vurduğunu gördüm. İlk tekme büyük ihtimal vücuduna, ama ikinci tekmenin yüzüne doğru vurulduğunu gördüm ve üçüncü tekmeyi atmaması için ‘Sen ne yapıyorsun’ dedim. Çünkü Allah göstermesin, öldürebilir de. Ben müdahale ettim.  İnsani bir görev bu yani, sözlü müdahale ettim. ‘Sen ne yapıyorsun’ dedim, ‘Siz’ demedim, özellikle bunu belirtiyorum. Çünkü niye? Benim polisin görevine karışma gibi bir yetkim yok. Ama şunu biliyorum; polisin de tekme atma yetkisi yok.

“BANA MÜDAHALE EDEN BİR POLİS, BENİ KURTARMAYA GELEN DE BİR POLİS”

Polis, orada kendini cezalandırıcı konuma getirmiş, kendini kaybetmiş. Elinde benim telefonu gördüklerinde, alt tarafta bir polis daha varmış, o hemen elime sarıldı ve ‘Telefonunu ver’ dedi. O sıra telefon kaydı kesildi, diğer gazeteci arkadaşların görüntüleri var. O esnada arka tarafımdan bir kişiyi sırt üstü yere yatırdılar. Ben telefonumu vücudumun altına sakladım, elimi de oraya koydum. Bir polis başıma dizi ile bastırdı, diğer polis sağ ve sol kaburgalarıma doğru üzerime ayağını koydu. Bir tanesi de sol elimi alıp ters kelepçe atmaya çalıştı, ama sağ elim vermediğim için kelepçeleyemediler. O esnada birisi bana tekme attı sağ tarafıma, yani elimi boşaltmamı istiyorlar, ‘Telefonu ver’ diyorlar. Ben vermeyince hafif ayağının burnu ile vuruyordu bana. O sıra bir polis geldi, bildiğim kadarıyla polis ve dediği şu; ‘Ne yapıyorsunuz siz, Halil Abi’yi tanımıyor musunuz?’ Bakın, bana müdahale eden bir polis, beni kurtarmaya gelende bir polis.”

BARTIN VALİLİĞİ, POLİS MEMURUNUN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDIĞINI ÇAKILADI

Öte yandan Bartın Valiliği, amatör maç sonrası bir taraftarın darp edilmesine ilişkin bir polis memurunun görevden uzaklaştırıldığını açıkladı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, dün TFF Bölgesel Amatör Lig 5. Grup’ta Bartınspor ile 1926 Polatlı Belediyespor arasında Bartın Atatürk Stadyumu’nda oynanan karşılaşma sonrasında bir taraftar ile gazetecinin darp edilmesine ilişkin görüntüler üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Dün oynanan futbol müsabakası sonrasında bir taraftarın yerdeyken darp dilmesi görüntülerine ilişkin, zor kullanmanın sınırlarının aşılması kapsamında Valiliğimizce müfettiş talebinde bulunulmuş, aynı zamanda ilgili personel (polis memuru) soruşturmanın selameti açısından görevden uzaklaştırılmıştır. Maç sonrası meydana gelen bu müessir olay nedeniyle her ne kadar görüntülerde yer alan taraftar şikayetçi olmadığını beyan etse de görevli bir memurun yaralandığı, bir gazetecinin darp edildiği iddiasına ilişkin olarak olay tüm yönleriyle araştırılarak sorumlular hakkında gerekli disiplin işlemleri gerçekleştirilecektir.”

Kaynak: ANKA
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam