Trabzon’da belediyenin altyapı çalışmalarında Roma dönemine ait tarihi kalıntı buldu « Haber Karadeniz TV

19 Nisan 2024 - 16:59

Trabzon’da belediyenin altyapı çalışmalarında Roma dönemine ait tarihi kalıntı buldu

reklam
Trabzon’da belediyenin altyapı çalışmalarında Roma dönemine ait tarihi kalıntı buldu
Son Güncelleme :

19 Ocak 2021 - 9:57

reklam

Trabzon’da belediyenin altyapı çalışmalarında, Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen kemerli kubbe şeklinde kalıntı bulundu. Çalışmaların durdurulduğu alanda, arkeologlarca inceleme çalışması başlatıldı.

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü ekiplerince, Kahramanmaraş Caddesi’nde süren altyapı çalışmaları sırasında, bazı kalıntılara rastlanıldı.

ROMA DÖNEMİNE AİT KEMERLİ KUBBE BULUNDU

Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen kemerli kubbe şeklinde kalıntının ortaya çıkması üzerine ekipler, çalışmalarını durdurdu. Haber verilmesi üzerine bölgeye gelen Müze Müdürlüğü yetkilileri ve arkeologlarca alanda inceleme çalışması başlatıldı.

Alt yapı çalışması yapan ekipler, Roma dönemine ait tarihi kalıntı buldu

“SU YAPISI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Alanda inceleme yapan Trabzon Mimarlar Odası Başkan Yardımcısı Mukaddes Ataman, “Burada bir buluntu ortaya çıkınca gelip baktık. Kubbeyi oluşturan kemerin formu sivri kemer. Bu sivri kemer için şimdilik net bir söylemek doğru olmaz. Arkeologlar bunu inceleyecektir. Kireç tozu harçlı bir malzeme harcında da mermer tozu var. Biz bunu hamam yapılarında su yalıtımı için görüyoruz eski yapılarda. Bu da onun bir su yapısı olduğunu düşündürüyor” dedi.

Alt yapı çalışması yapan ekipler, Roma dönemine ait tarihi kalıntı buldu
Altyapı çalışması yapan ekipler, Roma dönemine ait tarihi kalıntı buldu

Kaynak: DHA

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam