Rize’de Çay İşletmelerine Yoğun Denetim: 12 İşletmeye Cezai İşlem « Haber Karadeniz TV

27 Temmuz 2024 - 06:49

Rize’de Çay İşletmelerine Yoğun Denetim: 12 İşletmeye Cezai İşlem

reklam
Rize’de Çay İşletmelerine Yoğun Denetim: 12 İşletmeye Cezai İşlem
Son Güncelleme :

22 Mayıs 2024 - 11:22

reklam

Rize’deki çay sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin faaliyetleri yakından inceleniyor. Çay sezonunun başlamasıyla birlikte Rize Defterdarlığı, üreticilerden çay alan firmaların belge düzenine uygunluğunu, kayıt dışı ürün alıp almadıklarını ve kayıt dışı istihdam sağlayıp sağlamadıklarını denetledi. Yapılan denetimler sonucunda 12 mükellefe ceza kesildi.

Rize Defterdarlığından yapılan açıklamada, çay sektöründeki işletmelerin mal hareketlerine ilişkin belge düzeninin kontrol altına alınması ve kayıt dışı hareketlerin önlenmesi amacıyla yoğun vergi denetimlerinin devam edeceği vurgulandı. Açıklamada, belge düzeni, kayıt dışı ürün ve kayıt dışı istihdam konularında denetimlerin sürdürüleceği ve gerektiğinde cezai işlem uygulanabileceği belirtildi.

Mükelleflerin Vergi Kanunları’nın belge düzenine ilişkin hükümlerine uymalarının önemi vurgulanırken, denetimlerin devam edeceği ve işletmelerin yasalara uyum sağlamalarının gerektiği ifade edildi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam