AK Parti Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Üniversitesi’nde kurulacak Teknokent projesini görüştü « Haber Karadeniz TV

27 Nisan 2024 - 08:28

AK Parti Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Üniversitesi’nde kurulacak Teknokent projesini görüştü

reklam
AK Parti Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Üniversitesi’nde kurulacak Teknokent projesini görüştü
Son Güncelleme :

21 Şubat 2024 - 8:28

reklam

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Sinop Üniversitesi’nde kurulması planlanan Teknokent projesini görüştü. Görüşmede Teknokent’in kurulmasına ilişkin Bakan Kaçır’dan destek sözü aldıklarını belirten Maviş, Teknokent’in Sinop Üniversitesi’ndeki öğretim elemanları, öğrenciler ve sanayi sektöründeki firmalara hizmet vereceğini ifade etti. Ayrıca, Sinop’un savunma sanayiinde öncü bir şehir olabileceğini vurgulayan Maviş, Teknokent’in savunma sanayii firmalarının da faydalanabileceği bir potansiyeli olduğunu belirtti.

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Sinop Üniversitesi’nde kurulması planlanan Teknokent projesini görüştü.

Görüşmede Teknokent’in kurulmasına ilişkin Bakan Kaçır’dan destek sözü aldıklarını belirten Maviş, yer tahsis işlemlerinin tamamlanmasının ardından sürecin resmi başvuru aşamasına geldiğini ifade etti. Teknokent’in hem Sinop Üniversitesi’ndeki öğretim elemanları ve öğrencilere hem de sanayi sektöründeki firmalara hizmet vereceğini kaydeden Maviş, Teknokent’in Ar-Ge çalışmalarının yanı sıra Sinop’a istihdam anlamında da önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

“Sinop, savunma sanayiinin öncü şehirlerinden olabilir”

Türkiye’nin savunma sanayii atılımında önemli test merkezlerinden birinin Sinop’ta olduğunu hatırlatan Maviş, “Sinop Test Merkezi’nde ASELSAN-ROKETSAN işbirliğinde SİPER füzesi, Milli Uzay Programı kapsamında Ay’a gönderilmesi planlanan insansız uzay aracında kullanılacak Sonda roketi ile ROKETSAN tarafından geliştirilen Sungur ve Atmaca füzelerinin testleri yapılmıştı. Bu bağlamda ilimizde kurulacak bir Teknokent’in savunma sanayii firmlarının da faydalanabileceği bir potansiyeli bulunuyor. Teknokent’in kurulması ile Sinop’umuz savunma sanayimizin öncü şehirlerinden olabilir. Tüm çabamız bunun için” ifadelerini kullandı.

Maviş, Teknokent’in kuruluşuna ilişkin yakın zamanda güzel haberler paylaşacaklarını belirterek, destekleri için Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a teşekkür etti.

 

Kaynak: İHA

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam