CHP’li Ocaklı yüzde 50+1 tartışmasını değerlendirdi Açıklaması « Haber Karadeniz TV

29 Nisan 2024 - 02:42

CHP’li Ocaklı yüzde 50+1 tartışmasını değerlendirdi Açıklaması

reklam
CHP’li Ocaklı yüzde 50+1 tartışmasını değerlendirdi Açıklaması
Son Güncelleme :

24 Kasım 2023 - 8:17

reklam

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin yüzde 50+1 tartışmasının “Recep Tayyip Erdoğan’ın 50+1 ile kazanma ihtimalinin olmamasından kaynaklanan yeni bir ön alma durumu.” olduğunu ileri sürdü.

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin yüzde 50+1 tartışmasının ” Recep Tayyip Erdoğan’ın 50+1 ile kazanma ihtimalinin olmamasından kaynaklanan yeni bir ön alma durumu.” olduğunu ileri sürdü.

Ocaklı, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, yeni anayasa tartışmaları çerçevesinde, vatandaşın istediği hukuk ve demokrasi normlarının olduğu bir düzenleme gelirse elbette destek olacaklarını bildirdi.

Ocaklı, “Şu anda iktidarın zaten bir anayasa tanımazlığı konusu. Tutuklu bir milletvekilimizin salıverilmemesi Meclisin bir ayıbıdır.” diye konuştu.

Hükümetin anayasa değişikliği çalışmalarında kendilerine “en yüksek oyu alan gelsin” teklifinde bulunacağını ifade eden Ocaklı, bunu kabul etmeyeceklerini söyledi.

Türkiye’nin, cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 50+1 düzenlemesinin tartışıldığı bir noktaya geldiğini belirten Ocaklı, “Yüzde 50+1 tartışması Recep Tayyip Erdoğan’ın 50+1 ile kazanma ihtimalinin olmamasından kaynaklanan yeni bir ön alma durumu.” görüşünü öne sürdü.

Günübirlik ev kiralamalarına yönelik bir teklifin yasalaştığını hatırlatan Ocaklı, bunun ek gelir elde etmek isteyen vatandaşlara engel olduğunu kaydetti.

Vergilerde gelecek yıl “yüzde 75’e yakın bir artış göründüğünü” dile getiren Ocaklı, TBMM Plan Bütçe Komisyonuna gelecek 88 maddelik torba kanun teklifi içinde “kamu yararına hiçbir şey olmadığını” savundu.

Kaynak: AA
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam