Bolu’da Yaban Domuzları Çiftçilerin Mısır Tarlasını Tehdit Ediyor « Haber Karadeniz TV

20 Mayıs 2024 - 03:22

Bolu’da Yaban Domuzları Çiftçilerin Mısır Tarlasını Tehdit Ediyor

reklam
Bolu’da Yaban Domuzları Çiftçilerin Mısır Tarlasını Tehdit Ediyor
Son Güncelleme :

08 Mayıs 2024 - 17:14

reklam

Mudurnu ilçesine bağlı Delice köyünde yaşanan bir olay, çiftçilerin mısır tarlalarının yaban domuzları tarafından tehdit edildiğini gözler önüne serdi. Çiftçi Özcan Filiz, 20 dönümlük tarlasına silajlık mısır ekti. Ancak, mısır baş verdiğinde tarlaya dadanan yaban domuzları, mahsule zarar vererek çiftçiyi mağdur etti. Üst üste üç kez mısır eken Filiz ailesi, her seferinde domuzların saldırısına uğradı.

Özcan Filiz, yaşadığı şaşkınlığı dile getirerek, domuzların mısır tohumlarını yemesinin olağanüstü bir durum olduğunu belirtti. Çiftçi, 20 dönümlük tarlaya yaklaşık 15-20 bin lira arasında masraf yaptıklarını ve domuzlar yüzünden mahsullerini kaybettiklerini ifade etti. Tarlalarına motorun girmemesi nedeniyle mısır ekmeye elle başladıklarını ancak domuzların saldırısının devam ettiğini söyledi.

Özcan Filiz’in annesi Huriye Filiz ise, domuzların üçüncü kez ekimlerini tehdit ettiğini belirterek, durumun başa çıkılamaz bir hal aldığını ifade etti. Yetkililerden yardım talep eden Filiz ailesi, domuzların tarlalarına zarar vermesinin önüne geçilmesi için çözüm bekliyor.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam