Doğu Karadeniz’de Mayıs Ayında Kar Yağışı Şaşırttı! « Haber Karadeniz TV

19 Mayıs 2024 - 01:41

Doğu Karadeniz’de Mayıs Ayında Kar Yağışı Şaşırttı!

reklam
Doğu Karadeniz’de Mayıs Ayında Kar Yağışı Şaşırttı!
Son Güncelleme :

05 Mayıs 2024 - 16:21

reklam

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde birkaç gündür yaşanan mevsim normallerinin altındaki hava sıcaklıkları, yüksek kesimlerde beklenmeyen bir duruma neden oldu: Mayıs ayında kar yağışı.

Sıcaklık değişimiyle birlikte sahil kesimlerindeki yağmur, yüksek rakımlı yaylalarda kar yağışına dönüştü. Trabzon, Rize, Gümüşhane, Giresun ve Artvin’in 1500 metre üzerindeki yaylalarında kar yağışı görüldü. Özellikle Trabzon ile Gümüşhane arasında bulunan Kadırga Yaylası ve Davunlu Yaylası, Çaykara ilçesindeki Şekersu Yaylası, Araklı ilçesindeki Erikli Yaylası ve Köprübaşı ilçesindeki Taşlı Yayla, bu beklenmedik doğa olayından etkilendi.

Gündüzleri yeşilin tonlarıyla süslenen yaylalar, gece boyunca yağan karla sabahın beyaz örtüsü altında kaldı. Kar kalınlığının yer yer 20 cm’yi bulduğu yaylalardaki manzara, cep telefonu kameralarıyla kaydedildi.

Bölgedeki vatandaşlar, bu beklenmedik kar yağışının ardından doğanın beyaza bürünmesiyle birlikte şaşkınlık yaşarken, kar yağışının tarım ve doğal yaşam üzerindeki etkileri de yakından takip ediliyor.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam