Naci Aslan, İnternet Dolandırıcılığı Mağduru Oldu « Haber Karadeniz TV

20 Mayıs 2024 - 11:12

Naci Aslan, İnternet Dolandırıcılığı Mağduru Oldu

reklam
Naci Aslan, İnternet Dolandırıcılığı Mağduru Oldu
Son Güncelleme :

09 Mayıs 2024 - 17:22

reklam

Samsun’un İlkadım ilçesinde yaşayan Naci Aslan (23), işsizlikle mücadele ederken sosyal medyada gördüğü kripto para bozdurma işi ilanına inandı. Ancak iş vaadiyle İstanbul’a davet edilirken kendini dolandırıcılık soruşturmasının içinde buldu. İstanbul’da buluştuğu kişiler, kendisine kripto para bozdurma işi teklif edip, telefonunu aldıktan sonra Naci’nin banka hesap bilgilerini de ele geçirdi. Sonrasında, Naci’nin banka hesabına yaklaşık 600 bin lira yatırıp bu parayı başka hesaplara transfer ettiler.

Mağdur olan Naci Aslan, Samsun Adliyesi aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulundu. Kendisinin de dolandırıldığını belirten Aslan, “Facebook’ta gördüğüm kripto para bozdurma işi ilanına güvenerek İstanbul Sefaköy’e gittim. Telefonlarımızı alıp kripto para işlemi yapacaklarını söylediler. Sonradan öğrendiğim kadarıyla bu kişiler başka insanları dolandırıyormuş. Telefonları elimizden aldıklarında iş işten geçmiş oldu. Banka hesap bilgilerimizi de verdik. Şu anda hakkımda dava açıldığını öğrendim. Bu olayda ben de mağdurum. Kimse bu tür dolandırıcılara inanmasın, güvenmesin. Bizi kandırıp dolandırıcılık olayına dahil edenlerden şikayetçiyim” dedi.

Bu tür dolandırıcılık vakalarından uzak durmak için dikkatli olmak ve iş ilanlarına veya vaat edilen fırsatlara temkinli yaklaşmak önemlidir. Herhangi bir şüphe durumunda, güvendiğiniz kişilere veya yetkililere danışmak faydalı olabilir.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam