Türk Endüstriyel Balıkçılığı Uluslararası Sularda Genişliyor « Haber Karadeniz TV

18 Mayıs 2024 - 21:26

Türk Endüstriyel Balıkçılığı Uluslararası Sularda Genişliyor

reklam
Türk Endüstriyel Balıkçılığı Uluslararası Sularda Genişliyor
Son Güncelleme :

05 Mayıs 2024 - 16:22

reklam

Türkiye’de bin 600 civarında endüstriyel balıkçı teknesi bulunurken, bu tekneler hem yurt içinde hem de yurt dışında avcılık faaliyetlerini sürdürmektedir. Ülkemizde denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından bazı balıkçı tekneleri özellikle Atlas ve Hint Okyanusu’na yönelerek avcılık yapmaktadır.

Türkiye, Afrika ülkeleri başta olmak üzere 12 ülke ile balıkçılık konusunda antlaşmalar yapmıştır ve 15 ülke ile de antlaşma yapmak üzere müzakereler devam etmektedir. Bu uluslararası antlaşmalar kapsamında Türk balıkçı gemileri ağırlıklı olarak Atlas Okyanusu’nun Batı Afrika sahilleri olmak üzere Fas, Moritanya, Fildişi Sahili, Somali gibi ülkelerin sularında avlanmaktadır.

Doğu Karadeniz’den giden balıkçı gemileri uluslararası sularda avlanan gemilerin çoğunluğunu oluştururken, Türkiye şu ana kadar Afrika ülkeleri başta olmak üzere 12 ülke ile balıkçılık konusunda antlaşma yapmıştır ve 15 ülke ile de müzakereler devam etmektedir.

Türkiye’nin karasuları dışında onlarca balıkçı teknesi ve 2 binin üzerinde tayfası ile avlanma yaparken, son yıllarda iklimsel değişiklikler ve çevresel faktörlerden dolayı su ürünleri avcılığı üretiminde dalgalanmalar yaşanmaktadır. Bu durum, endüstriyel balıkçılık yapan teknelerin zor duruma düşmesine neden olmaktadır. Bu nedenle, Türkiye son yıllarda su ürünleri üretiminin olduğu ülkelerle ikili balıkçılık antlaşmaları yaparak, avlanma miktarını artırmayı ve yeni ürün alanları bulmayı hedeflemektedir. Bu doğrultuda Atlas ve Hint Okyanusu, Türk endüstriyel balıkçılığının önemli hedefleri arasındadır.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam