Yakakent İlçe Emniyet Müdürlüğü Vatandaşları Dolandırıcılık Konusunda Uyardı « Haber Karadeniz TV

20 Mayıs 2024 - 01:46

Yakakent İlçe Emniyet Müdürlüğü Vatandaşları Dolandırıcılık Konusunda Uyardı

reklam
Yakakent İlçe Emniyet Müdürlüğü Vatandaşları Dolandırıcılık Konusunda Uyardı
Son Güncelleme :

08 Mayıs 2024 - 17:18

reklam

Samsun’un Yakakent ilçesinde, dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları bilgilendirmek amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından önleyici polislik çalışmaları gerçekleştirildi. İlçe merkezinde 3 ekip ve 10 personel ile yürütülen çalışmalar kapsamında, 2 bin 500 vatandaş yüz yüze bilgilendirilirken, 350 adet bilgilendirme broşürü dağıtıldı.

Vatandaşların hırsızlık ve dolandırıcılık konularında bilinçlenmeleri için yapılan çalışmalarda, özellikle kahvehaneler, muhtarlıklar, pazar yerleri, umuma açık iş yerleri ve parklarda bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirildi. Vatandaşlara, kendilerini polis, asker, savcı veya kamu görevlisi gibi tanıtarak para ve altın isteyen kişilere itibar edilmemesi gerektiği konusunda uyarılar yapıldı.

Ayrıca, bankadan arandığını söyleyerek kredi kartı aidatı veya dosya masraflarının iade edileceği bahanesiyle kart bilgilerinin istendiği durumlarda dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. İnternet sitelerinden alışveriş yaparken güvenilir sitelerin tercih edilmesi ve şüpheli durumlarda yetkililere başvurulması gerektiği hatırlatıldı.

Yakakent İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, suç oluşmadan önce vatandaşları bilgilendirme ve farkındalık oluşturma çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam