Artvin’de koruma altındaki Hopa engereği görüldü « Haber Karadeniz TV

19 Nisan 2024 - 02:53

Artvin’de koruma altındaki Hopa engereği görüldü

reklam
Artvin’de koruma altındaki Hopa engereği görüldü
Son Güncelleme :

19 Nisan 2023 - 9:21

reklam

Artvin’de koruma altındaki Hopa engereği görüldü Dünyanın en zehirli yılanları arasında yer alan Hopa engereği kış uykusundan uyandı.

Artvin’de koruma altındaki Hopa engereği görüldü

Dünyanın en zehirli yılanları arasında yer alan Hopa engereği kış uykusundan uyandı. Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde çaylık arazide görüntülenen engerek nesli tükenme tehlikesine karşı koruma altında yer alıyor.

Türkiye’de, Karadeniz Bölgesi’nde yaşayan ve “Kafkas engereği” diye de bilinen Hopa engereğinin nesli, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize 12. Bölge Müdürlüğü tarafından başlattığı çalışmayla Hopa Engereği koruma altına alınmıştı.

Müdürlük, “Hopa engereği” için korunaklı yeni habitatlar oluşturulması, tarımsal ilaç ve gübre kullanımının kontrol edilmesi, insanlarla teması olan bölgelerde öldürülmesinin önlenmesine yönelik raporlar hazırladı.

Baharın gelmesiyle Artvin’in Kemalpaşa içesinde çaylık bir alanda görüntülenen Hopa engereği, uzun zaman sonra ilk kez bu kadar yakından görüntülendi. Kış uykusundan uyandığı tahmin edilen yılanı çeken şahıs, dünyanın en zehirli yılanları arasında yer alan Hopa engereğine “Güzel bir misafirimiz var” diye seslendi.

Kaynak: İHA
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam