Gripten kurtulmak isteyen kış çayına akın etti « Haber Karadeniz TV

19 Mart 2024 - 10:31

Gripten kurtulmak isteyen kış çayına akın etti

reklam
Gripten kurtulmak isteyen kış çayına akın etti
Son Güncelleme :

05 Ocak 2023 - 12:18

reklam

Gripten kurtulmak isteyen kış çayına akın etti. Zonguldak’ta vatandaşlar kış aylarında grip ve soğuk algınlığından korunmak için aktarları tercih etti.

Gripten kurtulmak isteyen kış çayına akın etti

Zonguldak’ta vatandaşlar kış aylarında grip ve soğuk algınlığından korunmak için aktarları tercih etti.

Vatandaşlar, aktarlarda paketlenmiş olarak satılan Ihlamur, zencefil, havlıcan, kabuk tarçın, karanfil, kuş burnu, papatya kış çayı karışımını alarak korunmaya çalışıyor. Kış çayı karışımı tezgahlarda paketi 30 TL satılıyor. Vatandaşlar bu karışımı sıcak suyun içine atarak içiyor. Aktar İsmail Yılmaz, “Bu havalarda herkes öksürüyor. Herkes grip olmuş. Nezle zaten var. Her şey tavan yapmış. Herkes hasta. Bizim önerdiğimiz şeyler. Ihlamur, zencefil, havlıcan, kabuk tarçın, karanfil, kuş burnu, papatya bunları paketlenmiş halinde veriyoruz. Bunlardan bir tutam alıyorsun, şenliğin içine atıyorsun döşenmesini bekliyorsun. İçilebiliyor. Hem öksürük, bronşit, nefes darlığı balgam söktürür rahatlatır. Paketlenmiş halinde satılıyor. Fiyatı 40 TL. İsteyen olursa da ayrıca tek tek de verebiliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam