Rize’nin Ardeşen ilçesinde kurulan güneş enerji santraliyle ayda 1,5 milyon liralık tasarruf sağlanacak « Haber Karadeniz TV

27 Nisan 2024 - 15:07

Rize’nin Ardeşen ilçesinde kurulan güneş enerji santraliyle ayda 1,5 milyon liralık tasarruf sağlanacak

reklam
Rize’nin Ardeşen ilçesinde kurulan güneş enerji santraliyle ayda 1,5 milyon liralık tasarruf sağlanacak
Son Güncelleme :

20 Şubat 2024 - 11:39

reklam

Ardeşen ilçesinde kurulan güneş enerji santrali (GES) sayesinde ayda 1,5 milyon liralık tasarruf sağlanacak. Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya, GES’in verimli çalıştığını ve doğaya saygılı bir şekilde enerji ürettiklerini belirtti. Ayrıca, ilave proje çalışmalarıyla belediyenin ekstra geliri de artacak.

Rize’nin Ardeşen ilçesinde kurulan güneş enerji santrali (GES) sayesinde ayda 1,5 milyon liralık tasarruf sağlanacağı bildirildi.

Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya, gazetecilere, GES’te daha önce deneme üretimi yapıldığını belirterek, “Üretimde sıkıntı yok, güzel verim alıyoruz. Ardeşen Belediyesine ve Ardeşen halkına hayırlı olsun.” dedi.

Amaçlarının sadece enerji üretmek olmadığını, enerji üretirken aynı zamanda doğaya da saygılı olduklarını vurgulayan Kahya, “Doğayı kirletilmeden yaklaşık 2,8 megavat enerji elde edeceğiz. Ayda 1,5 milyon liralık tasarruf sağlanacak. İlave proje çalışmalarımız da sürüyor. İlave proje sayesinde belediyenin ayda yaklaşık 300 bin lira ekstra geliri daha olacak.” diye konuştu.

Kaynak: AA
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam