Samsun, Yeni Tramvaylarla Ulaşım Ağını Genişletiyor « Haber Karadeniz TV

27 Temmuz 2024 - 05:46

Samsun, Yeni Tramvaylarla Ulaşım Ağını Genişletiyor

reklam
Samsun, Yeni Tramvaylarla Ulaşım Ağını Genişletiyor
Son Güncelleme :

25 Mayıs 2024 - 10:26

reklam

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, 10 adet yeni tramvay alım ihalesinin sonuçlandığını ve trenlerin 24 ay içinde teslim edilmeye başlanacağını açıkladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 2023 yılı Ekim ayında duyurulan ihale sonucunda, yerli bir firma tarafından 10 adet tramvay temin edilecek.

Her bir vagonun 200 milyon TL’ye mal olacağı belirtilen ihale, toplamda 2 milyar TL’yi bulacak. Başkan Doğan, bu trenlerin 24 ay içinde teslim edilmeye başlanacağını ve 36 ay içinde Samsun’un hizmetine sunulacağını belirtti.

Başkan Doğan ayrıca, şehrin iç ulaşımını rahatlatmak adına atılan adımlar hakkında bilgi verdi. Samsun Şehir Hastanesi’nin ulaşımını iyileştirmek için bir raylı sistem projesinin de devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, trafik sirkülasyonunu hafifletmek için de çalışmaların sürdüğünü ve ilerleyen süreçte kamuoyuyla paylaşılacağını vurguladı.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam