Trabzon’da “Şehit Piyade Uzman Çavuş Kadir Tuncer Parkı” açıldı « Haber Karadeniz TV

20 Nisan 2024 - 02:59

Trabzon’da “Şehit Piyade Uzman Çavuş Kadir Tuncer Parkı” açıldı

reklam
Trabzon’da “Şehit Piyade Uzman Çavuş Kadir Tuncer Parkı” açıldı
Son Güncelleme :

03 Aralık 2022 - 7:00

reklam

Trabzon’da şehit Piyade Uzman Çavuş Kadir Tuncer’in adının verildiği parkın açılışı yapıldı.

Trabzon’da şehit Piyade Uzman Çavuş Kadir Tuncer’in adının verildiği parkın açılışı yapıldı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Pelitli Mahallesi’ndeki parkın açılışında, Kur’an-ı Kerim’de şehitliğin peygamberlerden sonraki en yüksek makam olduğuna işaret edildiğine dikkati çekti.

Küçük bir parkı hizmete açtıklarını ancak çok büyük bir ismi burada yaşatacaklarını belirten Genç, şehit isimlerini yaşatmayı kendisine görev addettiğini dile getirdi.

Genç, parkta oynayacak çocukların şehidin ismini de tanıyacaklarını vurgulayarak, “Şehidimizin ismini tanımak aynı zamanda çocuklarımızın vatan sevgisini artırır. Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır. İnancımıza göre vatan sevgisi imandandır. İnşallah burada uygun bir alanda da anıtsal bir abide yaparak şehidimizi canlandıracağız.” dedi.

Başkan Genç, parkın açılışını şehidin annesi Seher ve babası Oktay Tuncer ile gerçekleştirdi.

Genç, şehit babasına, Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şubesi adına plaket takdim etti.

Parkın içindeki çeşmeye de Suriye’nin İdlib kentinde rejim unsurlarının hava saldırısı sonucu 3 Mart 2020’de şehit olan Tuncer’in adı verildi.

Başkan Genç, Bulak Mahallesi’ndeki çocuk parkının açılışını da Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep İlkokulu öğrencileriyle gerçekleştirdi.

Kaynak: AA
reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam