


Kırmızı tomurcuklu görüntüsüyle “yılbaşı çiçeği” olarak bilinen ve sadece aralık ayında satışa sunulan kokinaya, vatandaşlar ilgi gösteriyor.
Kırmızı tomurcuklu görüntüsüyle “yılbaşı çiçeği” olarak bilinen ve sadece aralık ayında satışa sunulan kokinaya, vatandaşlar ilgi gösteriyor.
Yeşil yapraklar arasına “silcan” adlı kırmızı bitkinin iplerle bağlanmasıyla hazırlanan kokina, genellikle kapı süslemeleri, vitrinler ve sofralarda kullanılıyor.
Her yıl aralık ayı boyunca satılan kırmızı tomurcuklu kokinaya, yılbaşı yaklaşınca rağbet artıyor.
Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde çiçekçilik yapan Yıldıran Arslan, AA muhabirine, özellikle aralık ayında kokina çiçeğine ilginin arttığını söyledi.
Kendilerinin de kokinanın bulunduğu bazı köylerdeki ormanlardan bu ürünü topladıklarını ve çiçek haline getirdiklerin anlatan Arslan, “Genelde yılbaşında alınıyor. Bir demette 6 kokina bulunuyor, fiyatı ise 100 liradan başlıyor. Tek dal şeklinde almak isteyen de oluyor, onu da 15 liradan veriyoruz. Ürünü, demet halinde satışa sunuyoruz.” dedi.
Arslan, kokina çiçeğinin genellikle evlerde süs bitkisi olarak kullanıldığını aktararak, “Aralık aylarında yılbaşına özel satılan kokina çiçeklerine yoğun bir talep oluyor. Bu nedenle de elimizde mutlaka bulunduruyoruz. Bu yıl da kokinayı çok soran ve isteyen oluyor diyebilirim.” ifadelerini kullandı.
Müşterilerden Ali Fuat Arifoğlu da kokinanın çok uğurlu ve güzel bir çiçek olduğunu bildiği için her yılbaşında mutlaka aldığını ve eşine hediye ettiğini dile getirdi.